Η αρχή έγινε απ’ την κεντρική πλατεία!

 

 

 

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για να μπει τάξη στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους

 

 

 

Το πρώτο βήμα, για την προσπάθεια της αποκατάστασης της τάξης στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους έγινε την Δευτέρα το πρωί, με τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, συνοδευόμενα από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας. Οριοθέτησαν τους χώρους που κάθε κατάστημα, ανάλογα με την άδεια λειτουργίας που κατέχει, μπορεί να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, που ήταν και το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εφαρμόζεται ο νόμος και η κανονιστική απόφαση που ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο, με μικρές αποκλίσεις, που βεβαίως και είναι υπέρ των καταστηματαρχών, αλλά αν δει κανένας το σχέδιο επί της πλατείας, θα διαπιστώσει το μέγεθος της παρανομίας που συντελούνταν μέχρι τώρα σ’ όλες τις πλατείες και ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία.

Απ’ την πλευρά τους, αρκετοί καταστηματάρχες, αυτοί που κάλυπταν πενταπλάσιο, απ’ τον χώρο που δικαιούταν στην πλατεία, αντέδρασαν και κινήθηκαν προς το δημαρχείο με σκοπό να συναντήσουν τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, προκειμένου ο τελευταίος να αλλάξει την απόφασή του και να λειτουργήσει η πλατεία, όπως και τώρα.

Ούτε που συζητάει το ενδεχόμενο να αλλάξει την απόφασή του, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος δεσμεύτηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση και ήρθε η ώρα να υλοποιήσει την δέσμευσή του προς τους πολίτες.

Στην κινητοποίηση που έκαναν οι καταστηματάρχες, μετείχαν και οι εργαζόμενοι στα καφέ της κεντρικής πλατείας, οι οποίοι δηλώνουν πως αν υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει πρόβλημα με την εργασία τους.

Μέχρι την ώρα αυτή, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν στην απόφαση αυτή και επί πλέον ότι δεν πρόκειται να μετακινήσουν ούτε ένα τραπέζι.

Και από σήμερα αναμένονται εξελίξεις στο «μέτωπο της πλατείας», όχι απ’ τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, αλλά τις απαιτήσεις των καφεπωλών….