Κίνδυνος στο δρόμο προς την παραλία

Τα μανάβικα δίπλα στο δρόμο, αποτελούν αιτία ατυχημάτων, ιδιαίτερα τις ημέρες αιχμής και η αρμόδια ΔΕΚΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει!

 

 


Ήταν να το δούμε κι αυτό, την περασμένη Κυριακή, όπου η κίνηση στον δρόμο προς την παραλία της Πρέβεζας, είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Τα μανάβικα, που έχουν στηθεί ως μεγάλα σούπερ μάρκετ στην άκρη του δρόμου, προς Καστροσυκιά και Κανάλι, αποτελούν αιτία ατυχημάτων και αν δεν γίνει κάτι άμεσα, είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί, σε λίγο καιρό να αναλύσουμε τα αίτια των ατυχημάτων, που από τώρα θα πρέπει να ευχηθούμε να μην είναι σοβαρά.

Την περασμένη Κυριακή λοιπόν, η ουρά των αυτοκινήτων κοντά στο απόγευμα ήταν τεράστια και σε κάποια στιγμή, ένας εκ των προπορευόμενων οδηγών… θυμήθηκε τελευταία στιγμή πως πρέπει να κάνει κάποια ψώνια για το σπίτι και γυρίζει προς το μανάβικο του δρόμου, με αποτέλεσμα να… κολλήσουν από πίσω  τέσσερα πέντε αυτοκίνητα και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Συζητώντας με όσους βρέθηκαν εκεί, την ώρα εκείνη μας έλεγαν ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό και οι περισσότεροι έλεγαν ότι κάτι πρέπει να γίνει, για να μην έρθουν τα χειρότερα, όπως τα προηγούμενα χρόνια που παρατηρήθηκαν σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Μας είπαν δε ότι κατ’ επανάληψιν πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν προς κάθε αρμόδιο, αλλά κανένας δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, ανάλογη δηλαδή, του μεγέθους του προβλήματος. Αρμόδια μας είπαν, είναι η 3η ΔΕΚΕ, η οποία είναι υπέυθυνη για τους δρόμους και την ασφάλεια των κινούμενων σ’ αυτούς, που έπρεπε να είχε θέσει όρους για την λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία δεν φαίνονται ως καταστήματα, υποχρεούμενα να έχουν τις υποχρεώσεις που έχουν τα υπόλοιπα καταστήματα, αλλά ως πάγκοι παραγωγών, οι οποίοι πρέπει να εμπορεύονται ΜΟΝΟ ότι παράγουν. Αυτή η διαπίστωση, μπορεί να είναι μικρότερης σημασίας, αλλά αποτελεί ένα θέμα, που στην εποχή μας, θα πρέπει να ελεγχθεί.

Γνωρίζουμε ότι ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ασφάλεια των δρόμων, αλλά και το πώς εκμεταλλεύονται αυτούς οι διάφοροι ιδιώτες και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει, να αισιοδοξούμε ότι κάτι θα γίνει και το πρόβλημα θα λυθεί τώρα που είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και τα δείγματα ότι θα προκύψουν προβλήματα είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό και θεωρούμε σίγουρο ότι θα δώσει εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, να ελέγξουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να λάβουν τα μέτρα που πρέπει, μέτρα απ’ τα οποία θα σωθούν ζωές, όπως και παραπάνω σημειώνουμε.