Ένα χρόνο… αραχνιάζει ο ψηφιακός μαστογράφος!

 

 

Δεν μπορούν να βρουν έναν γιατρό για να τον λειτουργήσει και οι ασθενείς τρέχουν σε άλλες πόλεις…

 

 

 

 

Την εποχή που αποκτήθηκε ο ψηφιακός μαστογράφος απ’ το Νοσοκομείο της Άρτας, ακόμη και τοπικοί παράγοντες είχαν κάνει λόγο για πρόκληση υπέρ της Άρτας, αφού αποκτούσε ένα ιατρικό μηχάνημα, που είχαν ΤΟΤΕ, μόνο δυό νοσοκομεία στην Αθήνα. Ήταν μια πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, που όπως και σ’ όλα τα υπόλοιπα θέματα, έκανε το κάτι παραπάνω για το Νοσοκομείο της πόλης μας, που τώρα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Πριν ένα χρόνο παραιτήθηκε από την θέση του ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Άρτας, ο οποίος κατευθύνθηκε στον ιδιωτικό τομέα, αυτό το ιατρικό μηχάνημα που λύνει άπειρα προβλήματα… αραχνιάζει απ’ την ανικανότητα των διοικούντων το Νοσοκομείο, να βρουν έναν γιατρό να αναλάβει τον τομέα αυτό και να λειτουργήσει ο ψηφιακός μαστογράφος. Βεβαίως ενδιαφερόμενοι γιατροί υπάρχουν άπειροι, αλλά κανένας δεν τους αναζήτησε, όπως δεν αναζήτησε και τους λόγους που επιβάλλουν να λειτουργήσει το συγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα.

Να το πούμε απλά. Αν λειτουργήσει το ιατρικό μηχάνημα και προλάβει τον καρκίνο του μαστού, σε μια γυναίκα στο πρώιμο στάδιο, εκτός απ’ την ζωή που θα κερδηθεί και είναι το υπέρτατο αγαθό, θα κερδηθούν πολλά πράγματα. Πιο συγκεκριμένα. Μια διάγνωση καρκίνου του μαστού στο πρώτο στάδιο, ωφελεί το δημόσιο τόσα χρήματα, όσα απαιτεί η λειτουργία του, για πάνω από έναν χρόνο. Που σημαίνει ότι και στην εποχή της κρίσης, στην εποχή της περικοπής εξόδων, η απόφαση για λειτουργία του ιατρικού μηχανήματος και προς αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργούσε.

Καταλήγοντας, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αδιανόητο, να υπάρχει η πολυτέλεια της ύπαρξης ψηφιακού μαστογράφου στο Νοσοκομείο Άρτας και να μην λειτουργεί. Οπότε την ευθύνη πρέπει να την έχουν οι διοικούντες, που δεν δικαιολογούνται να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.