Αυτή την εβδομάδα όλα τελειώνουν

 

 

 

Αποφασισμένος να βάλει τάξη στις πλατείες ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα αρχίζει η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την χρήση των πλατειών και των δημόσιων χώρων, δηλώνει στην «Γ» ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος επιμένει ότι η απόφαση, άρα και ο νόμος θα εφαρμοστούν κανονικά και χωρίς εκπτώσεις.

Όπως εξήγησε στην «Γ» ο Γιάννης Παπαλέξης, ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία που αφορούν στις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που κάνουν χρήση δημόσιων χώρων και πλατειών και με βάση αυτά τα στοιχεία, θα καθοριστούν οι χώροι στους οποίους το κάθε κατάστημα, θα μπορεί να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με το νόμο, στον οποίο βασίστηκε και η κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, το κάθε κατάστημα δικαιούται χώρο ανάλογο του ωφέλιμου χώρου, που αναγράφεται στην άδειά του. Ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι το κάθε κατάστημα δικαιούται χώρο ίσο με το 75% του ωφέλιμου χώρου του και όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, μπορεί στην Άρτα, να δοθεί λίγο μεγαλύτερο ποσοστό, που όμως το ποσοστό αυτό θα είναι το ίδιο για όλα τα καταστήματα και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν παραχωρήσεις, γιατί όπως εξηγεί ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αν σε κάποιο κατάστημα γίνει η παραμικρή παραχώρηση, τότε όλοι θα απαιτούν νέες παραχωρήσεις, οπότε δεν θα γίνει τίποτα και η κατάσταση μπορεί να εξελιχτεί σε χειρότερη απ’ ότι είναι σήμερα.

 

Αποφασισμένος


Η συζήτηση που είχαμε με τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη για το σημαντικό αυτό θέμα, έδειξε να είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη την απόφαση άμεσα, αφού και ο ίδιος κατανοεί ότι είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να μπει τάξη στην πλατεία και να μπει φραγμός στην αυθαιρεσία, που μέχρι τώρα ήταν ο κανόνας για την λειτουργία της.

Φάνηκε να έχει αξιολογήσει σωστά και την συμπεριφορά κάποιων καταστηματαρχών, οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τα (παρανόμως) κεκτημένα τους, δεν διστάζουν να απειλήσουν και να τα βάλουν κατά δικαίων και αδίκων.

Οπότε είναι κι αυτός ένας επί πλέον λόγος για να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την δημοτική αρχή, η οποία αρχίζει να βάζει τέλος στην αυθαιρεσία, που έτσι κι αλλιώς προκαλεί.

Ας περιμένουμε λοιπόν και ας θεωρήσουμε σίγουρο, ότι η πολυπόθητη «τάξη στην πλατεία», θα γίνει πράξη.

 

Στην φωτογραφία ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, με τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Γκούβα και τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Βλάρα, σε μια πρωινή αυτοψία στην κεντρική πλατεία, όπου αυτά που είδε ο δήμαρχος τον έκαναν έξαλλο! ΦΩΤΟ: Δ. ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ