Μαζική η κινητοποίηση στην Πρέβεζα

 

 

 

Δηλώνουν αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

 

 

 

 

Δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην  Πρέβεζα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου με μοναδικό αίτημα την μη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Χαρακτηριστικό και το πανό, που τοποθετήθηκε στην είσοδο της ΑΤΕ Πρέβεζα και έγραφε: «Κάτω τα χέρια απ’ την ΔΩΔΩΝΗ».
Οι παραγωγοί συναντήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στον κόμβο της Νικόπολης και στην συνέχεια με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, εισήλθαν στην πόλη και κατευθύνθηκαν στην ΑΤΕ. Η κινητοποίηση δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν  πολίτη, τα τρακτέρ  διέσχισαν όλη την Πρέβεζα κορνάροντας και στη συνέχεια στάθμευσαν για περίπου δυο ώρες μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα.
Κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας δηλώνοντας αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση και να αυξηθεί η τιμή του γάλακτος για τους κτηνοτρόφους.
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Χρήστος Βαγγέλης κατήγγειλε    όλους όσοι μεθόδευσαν  την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας, αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τόνισε ότι και οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας δεν θα  δεχθούν την υποβάθμιση τους.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Πρέβεζας Λάζαρος Πιπιλίδης διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης  του Δημοτικού Συμβουλίου  και ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαίλης εξέφρασε την  υποστήριξή του στους κτηνοτρόφους ενώ  μηνύματα συμπαράστασης απεύθυναν  μεταξύ άλλων  ο διευθυντής της   ΕΑΣ Μιλτιάδης Κλάπας, ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ο περιφερειακό σύμβουλος κ. Ζήκος και   άλλοι φορείς οι οποίοι δήλωσαν  κατηγορηματικά αντίθετοι στην  ανατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία κ. Γεωργίου δήλωσε: πως «Η ΔΩΔΩΝΗ λένε θα πουληθεί. Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πουλιέται. Ότι και να προαναγγείλουν εμείς δεν δεχόμαστε καμία υποβάθμιση των κτηνοτρόφων, καμία υποβάθμιση των εργαζομένων, δεν αποδεχόμαστε τίποτα που θα φέρει την περιοχή πιο πίσω. Αυτό που ζητάμε είναι να ισχύσουν οι καταστατικές δεσμεύσεις της εταιρείας. Η εταιρεία να μην ιδιωτικοποιηθεί αλλά να μείνει όπως μέχρι σήμερα λειτουργούσε, ως μια εταιρεία με κοινωνικά κριτήρια που υποστήριζε το εισόδημα της περιοχής. Οι κινητοποιήσεις συνεχώς μεγαλώνουν και γιγαντώνονται με το ρεύμα του κόσμου που έρχεται κοντά μας
Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Μιχάλης Τζίμας  επεσήμανε ότι  ο αγώνας που δίνουν είναι μακρύς και  δύσκολος όμως  με την   συμπαράσταση όλων  θα είναι νικηφόρος. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι το τέλος και τελικά νικητές θα είμαστε εμείς, σ΄ αυτό που ζητάμε γιατί είναι δίκαιο» είπε ο κ. Τζίμας και υπογράμμισε «ήμερα από την Πρέβεζα   καλούμε την κυβέρνηση  να πάρει την απόφασή της  και να μας πει αν θέλει  ή αν δεν θέλει κτηνοτροφία στην Ελλάδα». Ο ίδιος χαρακτήρισε  ως μονόδρομο για την ανάπτυξη  την διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Να σημειώσουμε ότι στην πράξη αυτή τη στιγμή η γαλακτοβιομηχανία είναι «ακέφαλη»  μετά την απόφαση του διοικητή της ΑΤΕ, Θ. Πανταλάκη, να θέσουν μέλη του ΔΣ στη διακριτική του ευχέρεια τις παραιτήσεις τους, ενώ όπως όλα δείχνουν αλλαγή φρουράς επίκειται το επόμενο 20ήμερο  στα διορισμένα μέλη του Δ.Σ από πλευράς ΑΤΕ, θέμα που θα συζητηθεί και στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ.
Ο κύκλος των «ανά περιφερειακή ενότητα» κινητοποιήσεων θα ολοκληρωθεί με αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα ενώ συζητείται κάθοδος και στην Αθήνα, η οποία θα αποφασιστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.