Κ. ΜΠΟΒΟΛΟΣ: Να μην παραμείνουμε στις διαπιστώσεις

Είναι καιρός να τρέξουμε, επεσήμανε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την  υγεία στην περιφερειακή ενότητα Άρτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπόβολος, επισημαίνοντας ότι «για να λύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το γνωρίζουμε καλά. Άρα χρειαζόμαστε μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης. Η καταγραφή αυτή έχει γίνει τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα και μάλιστα με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο κίνδυνος όμως που ελλοχεύει είναι να παραμείνουμε στις διαπιστώσεις. Και το λέω αυτό διότι ως αιρετοί έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προτείνουμε, να διεκδικούμε και να δίνουμε λύσεις. Όχι απλώς να καταγράφουμε και να διαπιστώνουμε»

Στην πρότασή του για το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα ο Κώστας Μπόβολος ήταν πολύ συγκεκριμένος: «Πρέπει να περάσουμε στο δια ταύτα. Και ερωτώ, ποια η πρόταση της Περιφέρειας; Τι θα διεκδικήσουμε; Πώς κι από πού; Για το λόγο αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να έχει συζητήσει, να έχει επεξεργαστεί και να έχει συντάξει ήδη μια συνολική πρόταση – εισήγηση προς διαβούλευση, άλλωστε λειτουργούμε ήδη έξι μήνες, και όχι να περιμένουμε το Υπουργείο να μας χτυπήσει το κουδούνι και τότε να τρέξουμε ως ουραγοί και μάλιστα η Περιφέρεια να αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της συζήτησης εν είδει Πόντιου Πιλάτου και με αρκετή δόση προβολής, δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων.

Ποια είναι η πρόταση – εισήγηση της πλειοψηφίας για διαβούλευση; Δεν την έχουμε ακούσει ακόμα. Οι ενδοπεριφερειακές συγκρούσεις μεταξύ των Ιωαννίνων και των άλλων Ενοτήτων δεν με βρίσκουν σύμφωνο και αυτό γιατί υπάρχει κι άλλος δρόμος, της αλληλοσυμπλήρωσης μεταξύ των υποδομών, της συνέργειας μεταξύ των Κλινικών και όλου του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Εύχομαι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης στην οποία η παράταξή μας θα καταθέσει και την συνολική της πρόταση να είναι ουσιαστική και να μην αναλωθούμε πάλι σε μία συζήτηση που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των φορέων με σκοπό να γινόμαστε αρεστοί και όχι χρήσιμοι».