Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο ALOURE την Κυριακή το βράδυ

Όλα τα τραγούδια κάπως έτσι γεννιούνται. Φτάνουν στα χείλη μέσα από μελωδικά συλλαβίσματα. Αυτοσχέδιες συλλαβές που σα νότες παίρνουν τη θέση τους η μια πλάι στην άλλη φτιάχνοντας τις πρώτες  μελωδίες που θα γίνουν τραγούδια όταν μεγαλώσουν.

Αυτά τα «τα-ρι-ρα» που σιγοψυθίρησαν μελωδίες βγαλμένες μέσα από την ψυχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, μεγάλωσαν κι έγιναν επιτέλους τραγούδια. Τραγούδια που ζυμώνονταν χρόνια στα πιο βαθιά δωμάτια της καρδιάς, βρήκαν το θάρρος και το πείσμα να έρθουν στο φως.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο καινούργιο της album παρουσιάζει για πρώτη φορά τραγούδια πάνω σε δικές της μουσικές. Είχε την τύχη μέχρι τώρα να τραγουδήσει τραγούδια των  πιο σημαντικών σύγχρονων της συνθετών. Το «Τα-ρι-ρα» είναι η πρώτη της συνθετική απόπειρα, γεμάτη τόλμη, αγάπη και ειλικρίνεια.

Δίπλα της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μερικοί από τους σπουδαιότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς που της χάρισαν λόγια που ολοκλήρωσαν τα οχτώ τραγούδια του νέου της cd.

Ο Νίκος Ζούδιαρης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Παύλος Παυλίδης, ο Vassilikos. Κάποιοι απ’ αυτούς έγραψαν για πρώτη φορά στίχους πάνω σε ξένη μελωδία. Μαζί τους και δύο από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού, εκφραστές δύο διαφορετικών γενιών: o Θοδωρής Γκόνης και ο Νίκος Μωραίτης.

Έχοντας μαζί της τα νέα της τραγούδια, αλλά και τραγούδια από την πολυετή, επιτυχημένη καριέρα της, η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό, διασκεδαστικό πρόγραμμα  με πολύ όρεξη, κέφι και ανεβασμένη διάθεση. Πέρα από την παρουσίαση της καινούργιας της δουλειάς,  δίνει νέα ζωή στα παραδοσιακά και γνωστά λαϊκά τραγούδια που διαλέγει, ενώ δεν φοβάται να πειραματιστεί σε alternative και jazz δρόμους παρέα με τους πάντα άψογους μουσικούς που την συνοδεύουν.

22 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ALOURE COFFE

(Καραισκάκη 9, Αρτα, Τηλ: 2681070180)

Στις 10:00 το βράδυ

Είσοδος: 12,00 €