Οι προκλήσεις για την εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

 

 

 

Ανακοίνωση της διεύθυνσης του Σχολείου, με αφορμή τις εγγραφές για το νέο σχολικό έτος

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ανακοινώνει ότι άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου την Τρίτη 10 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Καλούνται οι γονείς των μαθητών της Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων που θέλουν να φοιτήσει το παιδί τους στο μουσικό σχολείο να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο στις παραπάνω ημερομηνίες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μουσικό Σχολείο που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Γραμμενίτσας και στο τηλέφωνο 2681085364.

Ενημέρωση γονέων

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της, η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, ενημερώνει τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού για την σημασία της φοίτησης των παιδιών τους στο εν λόγω σχολείο.

«Αγαπητοί γονείς στόχος μας είναι το σχολείο μας να εξελιχθεί σε μία εύρωστη σχολική μονάδα με κέντρο τον κάθε μαθητή και στόχο τη μόρφωση με την αρμονική καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η διευθύντριά του Ανθούλα Ζιώρη.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

«Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, μ’ αυτή μας την επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τη λειτουργία του νεοσύστατου σχολείου μας, του Μουσικού Σχολείου Άρτας, που ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009. Πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί.

Τα  Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν πειραματικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (το πρώτο ήταν στην Παλλήνη) και μέχρι σήμερα υπάρχουν 42 Μ.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Κάθε Μ.Σ., παρά το ότι λειτουργεί ως ενιαία σχολική μονάδα, χωρίζεται εσωτερικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι κατευθύνσεις όπως διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας αλλά γίνονται επίσης και μαθήματα μουσικής παιδείας. Εκτός από τα θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής, οι μαθητές διδάσκονται σε ατομικά μαθήματα και τρία (3) μουσικά όργανα. Ένα όργανο επιλογής (κιθάρα, ούτι, βιολί παραδοσιακό ή κλασικό, σαντούρι, κανονάκι, παραδοσιακά ή ευρωπαϊκά κρουστά, βιολοντσέλο, ακορντεόν, σαξόφωνο, κλαρινέτο κλπ) και δύο υποχρεωτικά: πιάνο, ως όργανο αναφοράς της ευρωπαϊκής μουσικής και ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής.

Κάθε μαθητής συμμετέχει σε Μουσικά Σύνολα (χορωδία και ορχήστρα έντεχνης ελληνικής μουσικής, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, ορχήστρα πνευστών οργάνων, εγχόρδων κλπ)  και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο του, την ευαισθησία του, αποκτά εμπειρίες που δεν είναι προσβάσιμες μέσα από άλλες οδούς, δημιουργεί κώδικα συνεργασίας και ηθικών αξιών.

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, αν θέλετε το παιδί σας να φοιτήσει στο σχολείο μας πρέπει να υποβάλετε την αίτηση εγγραφής από    10-27 Μαΐου στο Μ.Σ. Άρτας ή στο Δημοτικό που φοιτά το παιδί σας. Στη συνέχεια θα υπάρξει ένα τεστ αξιολόγησης, στα μέσα Ιουνίου, από επιτροπή καθηγητών μουσικής. Το παιδί σας θα εξεταστεί στις παρακάτω θεματικές ενότητες: α) αίσθηση ρυθμού, β) ακουστική ικανότητα,  γ) φωνητική ικανότητα,  δ) ικανότητα διάκρισης ηχοχρωμάτων. Στην ουσία η επιτροπή προσπαθεί να διερευνήσει αν  ένα παιδί μπορεί να μάθει μουσική. Γι’ αυτό δε θεωρείται  αναγκαίο προαπαιτούμενο η γνώση της μουσικής.  Στα Μ.Σ. τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται από την αρχή και τα όργανα  επίσης διδάσκονται ατομικά  ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Μετά από επιτυχή αξιολόγηση στο τεστ το παιδί σας εγγράφεται στην Α’ Γυμνασίου του Σχολείου μας.

Η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αστικό για τους μαθητές που μένουν στην Άρτα και με ταξί για τους μαθητές που μένουν στα χωριά. Επίσης παρέχεται στο σχολείο δωρεάν πλήρες μεσημεριανό γεύμα καθώς τα μαθήματα καθημερινά αρχίζουν στις 8: 10’ και τελειώνουν στις 15: 10’.

Αγαπητοί γονείς στόχος μας είναι το σχολείο μας να εξελιχθεί σε μία εύρωστη σχολική μονάδα με κέντρο τον κάθε μαθητή και στόχο τη μόρφωση με την αρμονική καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία σας και θα χαρούμε να συνεργαστούμε».