Θα προκύψει αντικατάσταση και στην Άρτα;

 

 

 

“ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ” από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

 

 

 

 

Αναζητούν αντικαταστάτες των διοικητών των Νοσοκομείων σε διάφορες πόλεις της χώρας μας. Στα Γιάννενα αντικαθίστανται και ο διοικητής του Περιφερειακού Νοσοκομείου κ. Κωστάρας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Μεσσήνης. Για την Άρτα δεν γνωρίζουμε τίποτα και το πιο πιθανό είναι να μην ζητήθηκε παραίτηση απ’ τον διοικητή Γιώργο Λάμπρο. Όρκο δεν παίρνουμε, αλλά η γκρίνια για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης είναι δεδομένη.


Με ένταση εκφράζει, σε κάθε ευκαιρία την διαφωνία για την αποτελεσματικότητα της παρούσης διοίκησης, ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άρτας, που δηλώνει: «Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να διοικήσουμε!» Για να το λέει κάτι θα ξέρει, αφού γνωρίζει τα πράγματα, περνάει κάμποσες ώρες της ημέρας και ακούει την άποψη και όσων τυχαίνει να βρεθούν εκεί.


Συμπέρασμα: Κι αν δεν γίνει αλλαγή της διοίκησης, θα πρέπει πολλά ν’ αλλάξουν στο Νοσοκομείο της πόλης μας και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.


*****


Φωτιές στο κέντρο της πόλης! Η είδηση υπάρχει καταγεγραμμένη σε άλλη σελίδα της «Γ», αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πρωτόγνωρο το γεγονός για την μικρή μας πόλη, όπου όλα τα’ άλλα τα είχαμε δει, είδαμε τώρα κι αυτή την εκδοχή της εγκληματικότητας.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, διερευνάει το θέμα, συνεπικουρούμενη και απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, με σκοπό να εντοπιστούν οι δράστες τώρα και φυσικά να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, που έτσι κι αλλιώς είναι ανησυχητικό. Μακάρι να τα καταφέρουν.


*****


Περί της ανάγκης χρησιμοποίησης ελληνικών λέξεων και όρων, σε επιχειρήσεις της χώρας μας έκανε λόγο σε μια απ’ τις τελευταίες ομιλίες του ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και είναι πολύ αποκαλυπτικός και χρήσιμος, στο λόγο του. Αναφέρει λοιπόν: «Ο Armani ως γνωστόν χρησιμοποιεί τη λέξη Emporio και πολύ περισσότερο το Χόλυγουντ πραγματοποιεί μεγάλες συσσωρεύσεις από την παραγωγή άυλων προϊόντων με κύριο κεφάλαιο το συμβολικό κεφάλαιο που παρήγαγε αυτή η γη της Ελλάδας και οι άνθρωποι της. Μιλώ για τις κινηματογραφικές ταινίες «Λεωνίδας», «Υπατία», «Μέγας Αλέξανδρος» κλπ.


Στα καθ’ ημάς τώρα. Για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίπλα στο παγκόσμιο μνημείο το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, δεν υπάρχει ελληνική λέξη να τεθεί ως όνομα και αναζητήθηκε, για να καθιερωθεί ξενικό. Και φυσικά κανένας δεν αντέδρασε.


*****


Την Δευτέρα καταφτάνει στην Άρτα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκη και θα παραμείνει και την Τρίτη για να επισκεφτεί την Πρέβεζα. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους παράγοντες της περιοχής μας, όπως με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, τον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση και πολλούς άλλους παράγοντες της περιοχής μας, ενώ θα επισκεφτεί τον Αμβρακικό και τη Λίμνη Ζηρού.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πρόγραμμα της επίσκεψης του τομεάρχη περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκου Μηυτσοτάκη, μακάρι να αποδειχτεί χρήσιμος σε ότι έχει σχέση με το περιβάλλον στην περιοχή μας.


*****


Έκλεισε, μετά από 17 χρόνια το ΒΥΖΑΝΤΙΟ και άδειασε ο χώρος της πλατείας, στο χώρο δηλαδή που υπήρχαν τα τραπεζοκαθίσματα του εν λόγω καταστήματος και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, που είδαν την διαφορά και συζητούσαν, για την διαφορετική εικόνα που θα είχε η κεντρική πλατεία της πόλης, αν είχε γίνει σωστή και με βάση το νόμο, χρήση της πλατείας και τα καθίσματα, όλων των καταστημάτων ήταν αυτά που προβλέπει ο νόμος.


Βεβαίως η σύγκριση της εικόνα σήμερα, με την προχθεσινή είναι αυτή που επιβάλλει και στην δημοτική αρχή να λάβει άμεσα τις αποφάσεις της, για να αποδείξει και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ότι αυτά που λέει τα εννοεί κιόλας. Αναμονή λοιπόν.


*****


Έντονη κάνει την παρουσία του, πολιτευόμενος παράγοντας της Πρέβεζας και σε κάθε είδηση που προκύπτει για την περιοχή μας, ακούγεται και το όνομά του. Έτσι μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στις πληροφορίες που καταγράφηκαν για την αντικατάσταση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προτάθηκε στον κ. Ξενοφώντα Καραβίδα να αναλάβει αυτός την διοίκησης, αλλά πολύ ευγενικά δεν απεδέχθη.

 

Νομίζουμε ότι κάποιες φορές η υπερβολική χρήση των μέσων, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, απ’ το επιδιωκόμενο. Και ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντες με την «ολομέτωπη επίθεση» που κάνει, ίσως δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος του και στο τέλος αναζητεί «τ’ αυγά και τα καλάθια». Μια υπόθεση κάνουμε.


*****


Θα ήταν καλύτερο, κάποιες εκ των κλοπών που γίνονται στο κέντρο της πόλης να τις έκαναν τα τσιγγανάκια, γιατί ως ένα σημείο ελέγχονται και ο κίνδυνος των πράξεών τους είναι περιορισμένος. Τελευταία κλοπή που έγινε στο κέντρο της πόλης, έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες από δυό καλοντυμένους κυρίους και ξανθιά (ωραία) κυρία. Πήραν την τσάντα ηλικιωμένης κυρίας, έφτασαν 150 μέτρα απ’ το σημείο, πήραν τα χρήματα που είχε μέσα όπως επίσης και το κλειδί του αυτοκινήτου της και έγιναν άφαντοι. Είναι κατά την κρίση των πάντων, περισσότερο επικίνδυνοι και για το λόγο αυτό, ειδικά οι κυρίες που κυκλοφορούν με την τσάντα τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.


*****


«Αν δεν καταλάβατε, πέρασαν 6 μήνες από τις Δημοτικές εκλογές και 4 μήνες, στη νέα εποχή που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης. Και ήδη πρόεκυψαν θέματα πολύ σοβαρά και κυρίως κατέδειξαν σε αρκετούς δημότες (έστω σε όσους παρακολουθούν κάπως τα πράγματα ), ότι η νέα Δημοτική αρχή του κ. Γιολδάση, ακλουθώντας το τραγούδι “όλα αλλάζουν και όλα τα  ιδία μένουν” παραμένει σε ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που δυστυχώς έρχονται από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ». Η επισήμανση ανήκει στον Γιώργο Ζυγούρη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού και περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τους τέσσερις μήνες λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής στο νέο Δήμο Ζηρού. Έχει ενδιαφέρον και φυσικά αποτελεί στοιχείο προβληματισμού για όλους.


****


Έγινε κι αυτό, χθες το πρωί και φυσικά έχει ενδιαφέρον. Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου βρέθηκε προκειμένου να μετάσχει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έξω από το χώρο του Μεγάρου, μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού των ξενοδοχείων Αττικής είχαν οργανώσει διαμαρτυρία, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που καταρτίζει η κυβέρνηση.


****

Με την σημερινή μας φωτογραφία αποχαιρετούμε τον «καλό άνθρωπο» του ελληνικού κινηματογράφου τον Θανάση Βέγγο, που απ’ όλους χαρακτηρίστηκε ο θάνατός του ως μεγάλη απώλεια για την χώρα μας. Στα καλό, καλέ μας άνθρωπε…

 

Δεν ενδιαφέρεται σ’ αυτή την φάση

 

Σε άλλη σελίδα παρουσιάζουμε ρεπορτάζ σε σχέση με τους υποψήφιους για υποψήφιους  των μεγάλων κομμάτων στην Άρτα. Σ’ ότι αφορά τη ΝΔ θεωρούμε σίγουρη την υποψηφιότητα του γιατρού Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, επί πλέον δε τονίζεται ότι υπάρχει και το ενδιαφέρον του υιού του Λευτέρη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνου, που κι αυτός θέλει να είναι υποψήφιος. Στις συζητήσεις που γίνονται στα διάφορα στέκια της πόλης, ακούγεται ότι και ο υιός του Νίκου Παπαδημητρίου, Ντίνος επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό τουλάχιστον, μας είπε σε συζήτηση που είχαμε ο γιατρός Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν συνηθίζει να λέει πολλά και επί πλέον δεν είχε λόγο να κρύψει την φιλοδοξία του παιδιού του.
Ξεκαθαρίζει λοιπόν το πράγμα, σ’ ότι αφορά το ενδιαφέρον του Ντίνου Παπαδημητρίου του Νικολάου και όσες συζητήσεις γίνονται, θα πρέπει να γίνονται με αυτό το δεδομένο.