Αλλάζει τα πάντα ο Γιάννης Παπαλέξης…

 

 

Έδιωξε τον γενικό γραμματέα – Εξαφάνισε τον παρατρεχάμενο – Έτριξε τα δόντια στους αιρετικούς και έδειξε το πρόσωπο του ηγέτη που δεν… μασσάει…

 

 

 

Κινήσεις θάρρους και αποτελεσματικότητας, για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Δήμου, έκανε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, αποδεικνύοντας ότι έχει την «στόφα» του ηγέτη και το τσαγανό να κάνει πράξη τα όσα δεσμεύτηκε στους πολίτες.
Οι κινήσεις αυτές έγιναν γνωστές αργά χθες το βράδυ και όσοι πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις έσπευσαν να συγχαρούν τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη και να του συστήσουν να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, γιατί γι’ αυτά του τα χαρακτηριστικά, την «στόφα του ηγέτη» και τον πολιτικό «τσαμπουκά», τον εξέλεξαν δήμαρχο.
Πρώτη ριζοσπαστική και τολμηρή κίνηση ήταν η απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Δήμου Γιάννη Νάκα. Τον κάλεσε στο γραφείο του και με ένταση στην κουβέντα του, του ανακοίνωσε την απόφασή του, να του ζητήσει την παραίτηση την ίδια ώρα.
Είναι πολλές οι αντιδράσεις και δεν είμαι αποφασισμένος να αναλάβω το κόστος των άλλων, είπε αποφασισμένος και με ένταση στην φωνή του.
Ψάρωσε ο γενικός, δεν είχε τι να του αντιτείνει και αμέσως σ’ ένα λευκό χαρτί, έγραψε το κείμενο της παραίτησης για ν’ αποχωρήσει διακριτικά.
-Όχι που θα χαριστώ, σ’ όσους μπαίνουν ενάντια στα σχέδιά μου, είπε από μέσα του ο δήμαρχος γεμάτος ικανοποίηση και άρχισε τις σκέψεις για το επόμενο πρόβλημα, που θα αντιμετωπίσει με την ίδια αποφασιστικότητα.
-Να φωνάξω εκείνον που δεν μ’ αφήνει να πάω ούτε για κατούρημα μόνος μου, είπε από μέσα του και η ικανοποίησή του, για την λήψη τόσο τολμηρών αποφάσεων, ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Τον φωνάζει…
-Έλα εδώ ρε λάμδα, του λέει και χτυπάει το χέρι στο τραπέζι!
-Ποιος σου είπε ρε λάμδα, ότι σ’ έχω δίπλα μου για να διοικήσουμε μαζί το Δήμο; Εξαφανίσου και μην σε ξαναδώ μπροστά μου, είπε και ακούστηκε στο καφενείο, στην οδό Γ. Μπακόλα…
Περισσότερο ικανοποιημένος από πριν, κάνει μια βόλτα γύρω – γύρω στα γραφείο του και σχηματοποιεί στην σκέψη του την επόμενη κίνηση.
-Θα φωνάξω τους αιρετικούς, λέει πάλι από μέσα του και ανάβει ένα τσιγάρο…
Εμφανίζονται (και οι δυό μαζί) κι εκεί να δεις φωνές…
-Μάγκες ή έχετε σκοπό να δουλέψετε και να κάνετε πράξη όσα υποσχεθήκαμε στους δημότες ή μαζέψτε τα μπογαλάκια σας κι αδειάστε μου την γωνιά, τους είπε.
Οι αιρετικοί, το γνωστό δίδυμο ντε, μούδιασαν. Δεν είχαν ξαναδεί το δήμαρχο τόσο εκνευρισμένο, αλλά και αποφασισμένο να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο…
Όχι δήμαρχε… Θα δουλέψουμε σκληρά, είπε ο ψηλότερος και με νεύμα δείχνει να συμφωνεί ο έτερος.
Στις δουλειές σας γρήγορα και μην με ξαναενοχλήσετε, είπε και τους έδειξε την πόρτα…
Έφυγαν οι αιρετικοί και ο δήμαρχος ένοιωθε την ανάγκη, να «την κάνει» μόνος του για ένα ποτό, για να είναι την επόμενη ημέρα μάχιμος…
Τα λαγωνικά της «Γ» τον ακολούθησαν. Έπινε μόνος του το ποτό κι εκείνη την ώρα πήγε να διασχίσει την πλατεία το «λάμδα». Μόλις είδε τον δήμαρχο, έκανε στροφή 180 μοιρών και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι.
Ο δήμαρχος ήπιε το ποτό του και μα βαριά βήματα την έκανε για το σπίτι του. Η επόμενη ημέρα, Παρασκευή 1 Απριλίου, είχε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και πήγε να ξεκουραστεί.