Έκλεψαν 13.000 ευρώ απ’ το Ταχυδρομείο Διάσελου

 

Ψηλός και κοντός οι ληστές μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν με παπάκι – Συνεχίζονται οι έρευνες απ’ την Αστυνομία

 

 


Με φόρμες παραλλαγής και την απειλή καλάζνικοφ, εισήλθαν στο Ταχυδρομικό Γραφείο Διασέλου, δυό ληστές, ένας ψηλός και ένας κοντός, μιλώντας πολύ καλά ελληνικά. Βρήκαν έναν υπάλληλο μόνο του και αφού του πήραν 13.000 ευρώ που υπήρχαν εκείνη την στιγμή στο Ταχυδρομείο. Ακολούθως διέφυγαν μ’ ένα κόκκινο παπάκι, το οποίο δεν είχε πινακίδες.

Εικάζεται ότι έφυγαν εκτός των ορίων του χωριού, όπου μπορεί να τους πήρε άλλο όχημα. Μπορεί να φόρτωσαν στο όχημα και το μηχανάκι ή μπορεί να το έχουν εγκαταλείψει σε κάποιο σημείο, προφανώς έξω απ’ το χωριό.

Στο Διάσελο βρέθηκε επικεφαλής ομάδας αστυνομικών ο αστυνομικός διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης, αλλά όπως είπε πριν από λίγο στο «gnomiartas.gr», είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, ενώ για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός, επεσήμανε πως αποτελεί την καλύτερη αφορμή, για να προκύψουν μέτρα ασφάλειας στα ταχυδρομικά γραφεία των χωριών, τα οποία δεν μπορεί να φυλάσσει η Αστυνομία, μιας και η έλλειψη προσωπικού, είναι δεδομένη.

Στο ταχυδρομικό γραφείο Διασέλου βρέθηκαν επίσης ο επιθεωρητής Ηπείρου των ΕΛΤΑ Ανδρέας Ραβάνογλου και ο διευθυντής ΕΛΤΑ Άρτας Αλέξανδρος Γιώτης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το γεγονός και είχαν συζήτηση με τον αστυνομικό διευθυντή Κώστα Βαρέλη, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πιο αποτελεσματική η φύλαξη των γραφείων των απομακρυσμένων χωριών.