Τέσσερις Ιρακινοί βίασαν 11χρονο

 

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

 

 


«Βίασαν και κακοποίησαν 11χρονο, δείχνοντας ότι κάποιες φορές ο άνθρωπος μπορεί να συμπεριφερθεί χειρότερα από ζώο. Η πράξη τεσσάρων μεταναστών από το Ιράκ, δεν έχει όντως προηγούμενο. Στην Ηγουμενίτσα η ομάδα των τεσσάρων οδήγησε δύο ανήλικους αλλοδαπούς, Αφγανούς υπήκοους (11 και 16 ετών αντίστοιχα,) σε παράπηγμα όπου διέμεναν, με το πρόσχημα να διευκολύνουν τη μετάβασή τους στην Ιταλία έναντι χρηματικής αμοιβής. Εκεί, με την απειλή μαχαιριού και με χρήση σωματικής βίας οι δύο από τους δράστες «ήρθαν σε παρά φύση ασέλγεια με τον 11χρονο αλλοδαπό», ενώ οι άλλοι δύο είχαν απομακρύνει τον έτερο ανήλικο από το σημείο. Τα δύο παιδιά, με τραύματα στο σώμα και την ψυχή τους, βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν το γεγονός στην αστυνομία. Μάλιστα αναγνώρισαν τους δράστες από την επίδειξη φωτογραφιών που τους έγινε. Οι τέσσερις Ιρακινοί αναζητούνται από την Αστυνομία ενώ την σχετική προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας».

Την είδηση διαβάσαμε στο epiruspost.gr και δεν αφήνει περιθώρια, για άλλες σκέψεις, πέραν του «που πάμε;» και «τι μας απομένει να δούμε ακόμη;» με πρωταγωνιστές τους λαθρομετανάστες ή οικονομικούς μετανάστες, όπως θέλει τους αποκαλεί ο καθένας.

Η Ηγουμενίτσα, μπορεί να έχει τα πρωτεία στην Ήπειρο, λόγω του Λιμανιού, αλλά και η υπόλοιπη Ήπειρος δεν πάει πίσω. Στην Άρτα για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις των αρμοδίων, οι λαθρομετανάστες, έχουν αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες εβδομάδες.

-Και τι συμβαίνει στην Άρτα;

Μπορεί κανένας να βεβαιώσει ότι η μικροεγκληματικότητα των οικονομικών μεταναστών έχει μειωθεί ή συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν καταγγέλλονται και οι κάθε λογής αρμόδιοι, θεωρούν πως εδώ είναι όλα καλά.

Βαρεθήκαμε να προκαλούμε κάθε αρμόδιο παράγοντα, να ασχοληθεί με το όλο θέμα. Να δει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, για να μην… προσγειωθούμε απότομα, όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, που θα οδηγήσει και στην δημιουργία και άλλων προβλημάτων και άντε μετά να βρεις αρχής και τέλος.

Κι όμως… Οι πάντες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Καμώνονται πως έχουν πολλές ασχολίες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το πρόγραμμά τους για το μέλλον του τόπου μας και στην ουσία τίποτα απολύτως δεν κάνουν, ούτε πρόκειται να κάνουν. Απλώς παρακολουθούν και από μέσα τους εύχονται να μην γίνει τίποτα, για να μην βρεθούν οι ίδιοι μπροστά σε ευθύνες.

Μικρότερης έκτασης περιστατικά σαν κι αυτό που αποτελεί την αφορμή για το σημερινό μας άρθρο, έχουν συμβεί και στην Άρτα. Και απόπειρα βιασμού από Πακιστανούς σε ανήλικη κοπέλα και ανελέητος ξυλοδαρμός ανηλίκου, που έπαιζε στην γειτονιά του και πολλά άλλα, τα οποία έχουν  καταγραφεί και φυσικά δεν συγκίνησαν κανέναν απολύτως.

-Τι πρέπει να γίνει δηλαδή, για να αποφασίσει η τοπική κοινωνία, διά των εκπροσώπων της, να ασχοληθεί, έστω κατ’ αρχήν, έστω με την καταγραφή του προβλήματος;

Μάλλον οι… ευαίσθητοι εκπρόσωποί μας, θα περιμένουν κανένα νεκρό, για να ταρακουνηθούν και αυτό μόνο ως υποψία, αφού υπάρχει, μπορεί να δείξει και το πόσο άξια μας εκπροσωπούν.