Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η πολιούχους Αγία Θεοδώρα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στην Άρτα, η πολιούχος Αγία Θεοδώρα. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας της πολιούχου στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας, με την συμμετοχή των σχολείων της πόλης, όπως επίσης και των συλλόγων της περιοχής.

Στον ομώνυμο Ναό εψάλη η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνατίου, καθώς και των προσκεκλημένων μητροπολιτών Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.

Στον βίο της Αγίας Θεοδώρας και τα μηνύματα που βγαίνουν απ’ την ζωή της αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Μετά την λιτάνευση της αγίας εικόνας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες αρτινοί και επισκέπτες απ’ τις γύρω περιοχές, ακολούθησε το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των προσκεκλημένων ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην ζωή της πιλιούχου.

Στις εκδηλώσεις για την πολιούχο Αγία Θεοδώρα παραβρέθηκαν οι βουλευτές Άρτας Παύλος Στασινός, Δημήτρης Τσιρώνης και Κώστας Παπασιώζος, ο βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, οι δήμαρχοι του νομού Στάθης Γιαννούλης, Δημήτρης Γαλλίκας και Μαρίνος Γαρνέλη, οι δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.