Δεν αλλάξαμε απόψεις! Αυτή είναι η διαφορά

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 


Πολλοί είναι αυτοί που συζητούν, για τους λόγους που επιβάλλουν στην «Γ», να είναι κριτική απέναντι στις επιλογές της δημοτικής αρχής και περισσότεροι είναι αυτοί που… υποψιάζονται και… πασάρουν πληροφορίες, περί κόντρας με το δήμαρχο και άλλα τέτοια, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν ενδιαφέρον. Όμως εν προκειμένω, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει και οι εξηγήσεις, είναι πρόχειρες και για το λόγο αυτό τις παραθέτουμε, την δική μας άποψη, ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και όσοι κρίνονται να μην απαντούν επί της ουσίας, αλλά επί του κουτσομπολιού, που είναι εύκολο σε κάθε στιγμή να προκύψει.

Η «Γ» σ’ όλη την πορεία της, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές στην λειτουργία του Δήμου Αρταίων, σε σχέση με τις επιλογές που είχε κάνει η προηγούμενη και κουρασμένη δημοτική αρχή. Αλλαγές που είχαν να κάνουν με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, με την σωστή διαχείριση χώρων και πόρων και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτά ακριβώς υποστηρίζουμε και σήμερα. Γιατί δεν είναι δυνατόν η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού από τη νέα δημοτική αρχή να αρχίζει απ’ τον συνταξιούχο δικηγόρο Γιάννη Νάκα, που με απόφαση του δημάρχου ορίστηκε γενικός γραμματέας του Δήμου Αρταίων και να τελειώνει στον συνταξιούχο μηχανικό Νίκο Γκολομάζο, που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ ορίστηκε «συμπαραστάτης του δημότη».

-Αλήθεια πόση φαντασία πρέπει να έχει ο αρθρογράφος, για να παρουσιάσει αυτές τις επιλογές ως επιλογές ανανέωσης;

Υποστηρίξαμε με πάθος, την άποψη όλων των πολιτών, ότι οι δημόσιοι χώροι και οι πλατείες είναι για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από δέκα καφεπώλες, οι οποίοι θησαυρίζουν με φόντο το δημοτικό αγαθό. Στο διάστημα που πέρασε, απ’ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Γιάννης Παπαλέξης, είδαμε μια εναγώνια προσπάθεια, αντί να ελευθερωθούν οι δημόσιοι χώροι, να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο οι καταστηματάρχες και η δέσμευση για τους ελεύθερους χώρους να πηγαίνει περίπατο.

-Αλήθεια, για να είμαστε καλά και να στηρίζουμε τον Γιάννη Παπαλέξη, πρέπει να πούμε ότι οι πλατείες απελευθερώθηκαν και είναι στην χρήση των δημοτών; Οι αναγνώστες δεν θα περάσουν απ’ τα σημεία αυτά, για να δουν οι ίδιοι τι συμβαίνει;

Υποστηρίξαμε με πάθος, ότι η πόλη πρέπει να καθαρίσει, γιατί κάθε γωνιά της ήταν εστία μόλυνσης. Βλέπουμε η προσπάθεια αυτή να γίνεται πράξη. Μπράβο, για μια ακόμη φορά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θόδωρο Γκούβα, που σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του είναι εμφανές και επαινείται απ’ όλους τους συμπολίτες μας.

-Αλήθεια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πόλη βρωμάει, όπως λέγαμε πριν; Θα μας έβριζαν οι πάντες.

Με απλά λόγια λοιπόν. Ούτε «δεν τα βρήκαμε» με τον Γιάννη Παπαλέξη, ούτε πως είμαστε μόνιμα γκρινιάρηδες, ισχύει. Η αλήθεια και οι εικόνες της πόλης είναι μπροστά μας και με βάση αυτές λειτουργούμε και σχολιάζουμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Όταν ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αποφασίσει να κάνει πράξη, όσα υποσχέθηκε στους πολίτες προεκλογικά, εμείς εδώ είμαστε για να τον επαινέσουμε, όπως και στο παρελθόν κάναμε.