Έπρεπε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για συμπαραστάτης του δημότη

Μιλάει στην «Γ» ο  ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Αφορμή για την συζήτηση που είχαμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ντίνο Παπαδημητρίου, που και εκ της ηλικίας του, μπορεί να μεταφέρει σε κάθε περίπτωση την άποψη των νέων για τα δρώμενα στην αυτοδιοίκηση της περιοχής μας, αποτέλεσε η τελευταία εξέλιξη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, για την εκλογή του «συμπαραστάτη  του δημότη». Μια ιστορία πονεμένη για την δημοτική πλειοψηφία, αλλά και για την μειοψηφία, όπως θα διαπιστώσουμε στην συνέχεια της συζήτησης.

Και είναι λογικό νέοι άνθρωποι να αντιδρούν, στην  εξέλιξη αυτή, γιατί ίσως οι νέοι, περισσότερο απ’ όλους τους άλλους μπορεί να είχαν ανάγκη την συνδρομή και συμβολή του «συμπαραστάτη του δημότη».

Βεβαίως δεν είναι μακριά απ’ τα ενδιαφέροντα του συνομιλητή μας και οι υπόλοιπες εξελίξεις, είτε στην κοινωνία, είτε στην πολιτική, για τις οποίες θα πρέπει να έχουμε συζήτηση.

Η συνέχεια στο νεαρό πρώτο επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο Ντίνο Παπαδημητρίου.


-Πως μπορεί να σχολιάσει ένας νέος άνθρωπος την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που δεν κατάφερε να εκλέξει τον συμπαραστάτη του δημότη;

-Θεωρώ την εξέλιξη αυτή αρνητική, τόσο για το Δήμο, όσο και για τους δημότες. Περισσότερο για τους νέους ανθρώπους, που στο μέλλον μπορεί να έχουν την ανάγκη του συμπαραστάτη. Γι’ αυτό θεωρώ ότι θα έπρεπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, να έρθει σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, ώστε να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, εγνωσμένης αξίας και με επιστημονική επάρκεια, για να διασφαλιστεί η διευρυμένη πλειοψηφία, που απαιτεί ο Καλλικράτης. Κατά την γνώμη μου, θα ήταν πολύ καλύτερα, αν οι παράγοντες του  Δήμου, είχαν προσανατολιστεί σ’ ένα νέο επιστήμονα, που με περισσότερη άνεση θα μπορούσε να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας και την αγωνία των δημοτών, πέρα από κάθε μικροκομματική λειτουργία. Τέτοιοι νέοι επιστήμονες υπάρχουν πολλοί και απορώ, γιατί κανένας δεν στράφηκε προς την κατεύθυνση αυτή. Με τη λογική της ευρύτερης συναίνεσης, νομίζω ότι τώρα πρέπει να λειτουργήσουν οι παράγοντες του Δήμου, από δω και στο εξής και το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχασε τον συμπαραστάτη του δημότη, θα πρέπει να αποτελεί ένα καλό μάθημα.

-Ναι όμως και ο συνδυασμός που εσείς ανήκετε, δεν έκανε κάποιο βήμα προς την κατεύθυνση που εσείς περιγράφετε…

-Η επιλογή του προσώπου που θα πρότεινε ο συνδυασμός, δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα. Αφορά τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργο Παπαβασιλείου και όσους μαζί του έλαβαν την απόφαση που έλαβαν. Για την επιλογή τους, θεωρώ πως οι πολίτες έχουν άποψη.

-Γενικά πως βλέπετε την πορεία της νέας δημοτικής αρχής;

-Είναι πολύ νωρίς ακόμη να κριθεί. Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, είναι πάρα πολλά και με την οικονομική κρίση, πολλαπλασιάζονται. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε και να αφήσουμε στην άκρη κομματικούς ή άλλους ανταγωνισμούς, για το καλό του τόπου μας.

-Ευκαιρία είναι να συζητήσουμε και για το κόμμα στο οποίο ανήκετε. Πως πάει η ΝΔ στην Άρτα…

-Τα στελέχη της ΝΔ και στην περιοχή μας είναι νέα, επικρατεί στο κόμμα ο άνεμος της ανανέωσης και όπως είναι λογικό, απ’ αυτό το δεδομένο μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε , εμείς που είμαστε στη Νομαρχιακή Επιτροπή, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, έχει αποφασίσει να στηρίξει την προοπτική που δίνει για την χώρα ο αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς και είμαι σίγουρος πως μέρα με την ημέρα, τα πράγματα για τη ΝΔ θα γίνονται όλο και καλύτερα. Ένα ακόμη αισιόδοξο γεγονός, το οποίο προσωπικά το βιώνω, είναι ότι και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ είναι σ’ αυτή την λογική και δείχνουν αποφασισμένοι για πολιτικούς αγώνες, ώστε να προκύψει το καλύτερο μέλλον, το αύριο όλων μας να είναι διαφορετικό. Οι ΟΝΝΕΔίτες έχουν φρεσκάρει την παράταξη με καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Προσπαθούμε, όλοι μαζί να φέρουμε όλο και περισσότερους νέους στην παράταξη, γιατί οι νέοι είναι σήμερα η δύναμη της παράταξης και θα είναι αύριο η βάση για την καλύτερη πορεία του κόμματός μας.

-Όμως υπάρχουν και προβλήματα…

-Σε κάθε κομματικό οργανισμό υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις διαφορετικές επιλογές και προσωπικές επιθυμίες. Για να μην υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να παραμερίζουμε τις προσωπικές πολιτικές και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες. Λίγο δύσκολο βέβαια…