Ήταν η πιο λογική εξέλιξη…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Απ’ την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όσο κι αν κάποιοι το έκρυβαν, λέγοντας ότι δεν είναι η ώρα για συζητήσεις, οι συζητήσεις γινόταν και όλων η εκτίμηση ήταν ότι το «φαβορί» για την κατάληψη της θέσης του αντιπεριφερειάρχη ήταν ο οικονομολόγος Βασίλης Ψαθάς, με κύριο αντίπαλο τον δικηγόρο Αντώνη Γαλάνη.

Στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι δυό ενδιαφερόμενοι, που για να λέμε την αλήθεια, κανένας δεν περίμενε ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την θέση αυτή. Ήταν ο υπάλληλος του Δήμου Αρταίων Γιάννης Κατέρης και ο υπάλληλος της Τράπεζας Κύπρου Διονύσης Διβάρης. Αμφότεροι εμφανιζόμενοι για πρώτη φορά στα κοινά της Άρτας και φυσικά χωρίς την εμπειρία, αλλά και την κοινωνική μαρτυρία, που να δικαιολογεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για την σημαντική αυτή θέση. Άλλωστε το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής ψηφοφορίας το μαρτυράει, αφού ο πρώτος έλαβε τρεις ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία και έναν στην δεύτερη και ο δεύτερος δύο ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία που ήταν υποψήφιος.

Πηγαίνοντας προς την ημέρα της εκλογής του νέου αντιπεριφερειάρχη και με το νέο δεδομένο ότι στην εκλογή δεν θα πάρουν μέρος μόνο οι έξι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Άρτας, αλλά το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, η «πλάστιγγα» άρχισε να γέρνει υπέρ του Βασίλη Ψαθά. Κι αυτό όχι τυχαία. Στην διεκδίκηση της ψήφου των περιφερειακών συμβούλων, πήγαινε με πλεονέκτημα, μιας και ήταν περισσότερο γνωστός σ’ όλη την Ήπειρο. Απ’ την μια η θητεία του στην Περιφέρεια Ηπείρου, ως ειδικός σύμβουλος του πρώην περιφερειάρχη Δημήτρη Πανοζάχου, απ’ την άλλη η κομματική του διαδρομή, συγκροτούσαν αυτό το πλεονέκτημα, που δεν το είχε ο βασικός του αντίπαλος Αντώνης Γαλάνης, που κι αυτού την κομματική και αυτοδιοικητική διαδρομή, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσεις, όπως άλλωστε έδειξε η πρώτη ψηφοφορία, στην οποία 12 ψήφους έναντι 9 του Βασίλη Ψαθά.

Η ψηφοφορία εξελίχτηκε όπως εξελίχτηκε και αντιπεριφερειάρχης εκλέχτηκε ο Βασίλης Ψαθάς, για να δικαιώσει και τις προβλέψεις, όσων έτυχε να συζητήσουν αυτό το θέμα.

Και η συνέχεια τώρα. Ο Βασίλης ψαθάς, είναι ένας νέος επιστήμονας, με μακρά διαδρομή στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί, για την επιτυχία του, στο σημαντικό αξίωμα που εκλέχτηκε. Έχει την δυνατότητα και την διάθεση συνεργασίας με τους πάντες, με μοναδικό σκοπό να γίνει κάτι καλό στον τόπο μας. Το δήλωσε άλλωστε. Θέλει να συνεργαστεί με τους πάντες, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού, με τον οποίο εκλέχτηκε, που ταυτόχρονα σημαίνει και πρόοδος για την περιφερειακή ενότητα Άρτας, στην οποία και θα δραστηριοποιηθεί έντονα.

Αναμένουμε τις πρώτες του κινήσεις, οι οποίες θα δείξουν και τον προσανατολισμό του και εδώ είμαστε, σε κάθε περίπτωση, που κάτι δεν πάει καλά να το επισημάνουμε, όχι για να δημιουργήσουμε «κόντρα» μαζί του, αλλά για να προάγουμε την αγωνία των πολιτών για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.