Τι την ήθελε την ανακοίνωση;

Παρέμβαση σ’ ένα θέμα που στην ουσία, δεν την αφορούσε έκανε για μια ακόμη φορά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα Γιάννενα, όπου πραγματοποιείται φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Ελλήνων βετεράνων, με τους βετεράνους της Μπαρτσελόνα, προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η αιτία της έκδοσης της ανακοίνωσης είναι ότι χορηγός στην μεγάλη αθλητική διοργάνωση χορηγός είναι ο ΟΠΑΠ. Τον ΟΠΑΠ κατηγορεί με την ανακοίνωσή της η Πανηπειρωτική, γιατί είναι χορηγός στην συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση και γιατί ποτέ ο ΟΠΑΠ δεν ήταν χορηγός σε εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, απάντησε η Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών του μπάσκετ που θεώρησε αδιανόητο, να δέχεται επίθεση από τους απόδημους ηπειρώτες, την στιγμή που κάτι σημαντικό γίνεται στην Ήπειρο και ειδικά προς τιμήν του ηπειρώτη Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Μπορούμε να μιλήσουμε για καραμπινάτη γκάφα της οργάνωσης των αποδήμων ηπειρωτών, που όμως δεν μπορεί να χαρακτηρίσει όλους τους απόδημους, πλην αυτών που συνέταξαν την εν λόγω ανακοίνωση.

 

Η ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής


Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, είναι το ακόλουθο:

«Με ανάμικτα συναισθήματα απορίας και αγανάκτησης, εκφράστηκαν έντονα όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 14-2-2011, μετά τη γνωστοποίηση δια του τύπου και του διαδικτύου επικείμενης φιέστας Μπάσκετ μπόλ στα Γιάννενα στις 20/2/2011 μεταξύ βετεράνων Ελλήνων παικτών και εκείνων της Μπαρτσελόνα.
Απορίας καθότι σε μέρες ισχνών αγελάδων και τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, διοργανώνεται από ιδιώτες πολυδάπανη και αμφιβόλου πρακτικής αξίας εκδήλωση, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν πλήθος ξένων παικτών μετά των συζύγων τους – δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από δύο ιδιωτικές εταιρείες αλλά κυρίως από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε και τον ΟΠΑΠ.
Και όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δικαίωμά τους να διαθέτουν τα κέρδη τους όπως νομίζουν, η απορία μας όμως παραμένει για την Συνεταιριστική και κρατική ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., αλλά και πιο πολύ για τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ.
Ιδιαίτερα για τη συμμετοχή του τελευταίου η αγανάκτηση των μελών του Δ.Σ. υπήρξε έκδηλη, όχι τόσο για τον εμπαιγμό που επιφύλαξε στην Συνομοσπονδία μας σε αίτημα έστω και τυπικής συνδρομής σημαντικών εκδηλώσεών της, όσο όταν και σε αντιδιαστολή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στον οποίο ο ΟΠΑΠ υπάγεται και στον κατάλογο των ενισχύσεων του Υπουργείου ανά φορέα, για πολιτιστικούς σκοπούς, για το 2010 απουσιάζει προκλητικά η Συνομοσπονδία παρά τον τεράστιο σε αριθμό και ποιότητα εκδηλώσεών της που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και την Ήπειρο, σε αντίθεση με άλλες άγνωστες ακόμη οργανώσεις.
Για την εμπλοκή τέλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως τιμώμενο πρόσωπο σ’ αυτή την επιχειρούμενη φιέστα, αμφιβάλουμε αν τελικά ο ίδιος την επικροτεί, ιδιαίτερα με την εκδηλουμένη ευαισθησία του σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία του τόπου. Υπάρχουν άλλωστε πάμπολλες άλλες ευκαιρίες για να τιμηθεί, όπως άλλωστε το αξίζει.
Ως προς τον αγαθοεργό σκοπό «των εσόδων», αμφιβάλουμε αν ισοσκελίσουν τις τεράστιες δαπάνες ενός τέτοιου είδους πανηγυριού.
Εύγε παλικάρια. Ο χορός καλά κρατεί στην ψωροκώσταινα και δεν μένει άλλο παρά να κληθούν εκτός από τις γυναίκες, οι γονείς και τα πεθερικά των βετεράνων, όχι μόνο της Βαρκελώνης, αλλά και της Αμερικής που διατηρεί αναμφισβήτητα το καλύτερο μπάσκετ στον κόσμο».