“ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ” από την δεύτερη σελίδα της “ΓΝΩΜΗΣ”

Ποιο είναι το επάγγελμα του μέλλοντος στην Άρτα; «Τσιλιαδόρος», μιας και αυτό επιβάλουν οι σύγχρονες ανάγκες, αφού καθημερινά η Αστυνομία, ελέγχει τα καταστήματα της πλατείας και πρέπει οι καταστηματάρχες να βρουν τρόπους… αντίστασης.

Είδατε που έκανε καλό, η αντιπαράθεση ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης και των ιδιοκτητών των καφέ της πλατείας; Θέσεις εργασίας και κάποια παιδιά, που έτσι κι αλλιώς μπορεί να μην έβρισκαν δουλειά, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Βεβαίως η Αστυνομία, τα καταφέρνει και είναι πολλοί «τσιλιαδόροι» που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους, αλλά μετά τους «τσιλιαδόρους» σειρά έχει και η δημοτική αρχή… Τόσες και τόσες μηνύσεις που έχουν γίνει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος… Τι θα τις κάνει αυτές τις μηνύσεις, η δημοτική αρχή; Θα τις έχει κάποιος αρμόδιος αντιδήμαρχος στο γραφείο του για να τις βλέπει ή θα κάνει ότι ορίζει ο νόμος;

Την απάντηση μπορεί να μας την δώσει, όποτε βρει την ευκαιρία, ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, που δηλώνει ιδιαίτερα απασχολημένος με την εφαρμογή του Καλλικράτη στο νέο Δήμο. Πάντως οι μηνύσεις που πάνε στο Δήμο, δεν πάνε για να τις βλέπουν οι αρμόδιοι… Πάνε για να κάνουν ότι ορίζει ο νόμος.

*****

Το διαβάσαμε σε άλλες τοπικές εφημερίδες και το μεταφέρουμε. Συνήγορος του δημότη, λένε, θα αναλάβει ο μηχανικός Νίκος Γκολομάζος και υπεύθυνος του γραφείου τύπου, ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπόβολος. Καλή επιτυχία στο έργο τους.

Αν μάθουμε και για άλλες επιλογές του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, θα τις καταγράψουμε.

*****

Από την περασμένη Τετάρτη είναι ελεύθερος ο Θόδωρος Μάλλιος, αφού το Εφετείο Ιωαννίνων έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε κάνει. Τους επόμενους μήνες θα εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεσή του στο Εφετείο Ιωαννίνων, όπου θεωρεί ότι θα έχει καλύτερη τύχη απ’ αυτή που είχε στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής τους. Μια υπόθεση που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της Άρτας, στις αρχές του 2007 και απ’ τον καθένα είχαν δοθεί διάφορες ερμηνείες. Ωστόσο ο ίδιος με κάθε ευκαιρία έλεγε πως είναι αθώος, πράγμα που πίστευαν και πολλοί συμπολίτες μας. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε και τις εξελίξεις στο Εφετείο.

*****

Έρχονται τα φρουτάκια. Η διέξοδος στην οικονομική κρίση, σύμφωνα με τους επιτελείς της κυβέρνησης είναι τα φρουτάκια. Να… βυθιστεί όλη η χώρα στον τζόγο και στο τέλος όποιος αντέξει. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε προχθές για το θέμα αυτό.

Θα γεμίσουν λοιπόν όλες οι πόλεις με φρουτάκια και όποιος αντέξει στο τέλος… Θα ξαναδούμε δράματα οικογενειαρχών να… χάνονται στα χρέη και φυσικά αυτούς που θα εισάγουν στην χώρα μας, τα ΝΕΑ μηχανήματα να θησαυρίζουν. Όλα για την έξοδο από την κρίση.

*****

Νέα εμφάνιση του βουλευτή Κώστα Παπασιώζου στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ και τα πολιτικά μηνύματα ήταν πολλά. Και πάλι διάφοροι παράγοντες του χώρου, βρέθηκαν στο στόχαστρό του, με την προσθήκη και της λέξης δημοσιογραφίσκοι, που για να λέμε την αλήθεια την χρησιμοποιεί για πρώτη φορά και να είστε σίγουροι ότι από δω και στο εξής θα είναι στο καθημερινό του λεξιλόγιο.

Έκανε και το χιούμορ του… Ένοιωσε, είπε, ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που δεν πήγαν στο κόμμα της Ντόρας, ο Στύλιος (σ.σ. καλά αυτός είναι κάθε μέρα στο στόχαστρο του βουλευτή) και ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παπαβασιλείου. Μήπως οι άνθρωποι είχαν πει ότι θα πάνε και τράβαγε ζόρι ο βουλευτής. Όμως κάτι πρέπει να πει για όλους.

*****

Στα της ΝΔ Άρτας τώρα, γιατί εκτός των δηλώσεων του βουλευτή, πρέπει να λειτουργήσει και το κόμμα, το οποίο έχει άλλα ζόρια. Όλο και πιο επιτακτικά μπαίνει το θέα της πληρωμής των ενοικίων, θέμα που είναι πολύ πονεμένο, για όσους του διοικούν. Σκέφτηκαν  λοιπόν να κάνουν μια συνεστίαση, παράλληλα με την κοπή της πίτας, για να μείνει και κανένα ευρώ, ώστε να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα ενοίκια.

Απεδέχθη την πρόταση της ΝΟΔΕ Άρτας, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και θα είναι αυτός κεντρικός ομιλητής στην συνεστίαση που θα γίνει. Για το που και πότε θα γίνει, νεότερα θα έχουμε στο επόμενο φύλλο.

Πάντως σημασία έχει ότι κάτι αρχίζει να κινείται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης.

*****

Απεργία των φαρμακοποιών και στην Άρτα και η εικόνα που είδαμε προχθές, μας έκανε εντύπωση. Ουρές οι ασθενείς έξω απ΄ το φαρμακείο να αναμένουν με υπομονή την σειρά τους για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών και στην Άρτα δηλώνουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, μέχρι την δικαίωσή τους, οπότε η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί. Τι να κάνουμε όμως, είναι η εποχή που και αυτός ο κλάδος πρέπει να αγωνιστεί και έχει το δικαίωμα.

*****

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα γίνει η κορυφαία εκδήλωση των απόδημων ηπειρωτών, η «πίτα του Ηπειρώτη» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη: «Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν. Με μια άγρα από τους πιο όμορφους ανθούς της ηπειρώτικης παράδοσης, με τον ανθό της ηπειρώτικης νεολαίας».

Θα είμαστε εκεί και έχουμε να καταγράψουμε πολλά γεγονότα και από την εκδήλωση, αλλά και απ’ αυτά που συμβαίνουν στο περιθώριό της και έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.

*****

Η δημοτική αρχή μπορεί να άλλαξε ο Βασίλης Γιάπρος, όμως παραμένει αμετακίνητος. Πως λέμε οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει… Κάτι τέτοιο. Το είδαμε προχθές στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, να κάνει την ομιλία στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΚΑΠΗ και διαπιστώσαμε ότι είναι διαχρονική αξία και είχε μεγάλο απολογισμό να κάνει για το ΚΑΠΗ. Μίλησε και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, αλλά αυτό ως γεγονός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

*****

Βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση και στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, αλλά και ρηξικέλευθες αποφάσεις επιβάλλουν οι σημερινές δύσκολες συνθήκες, μέσα από τις οποίες διέρχεται η Ελλάδα, προκειμένου να βγει αυτή από το αδιέξοδο, προτείνει ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αντώνης Φούσας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Θα τον ακούσει;