Έκανε το δικό της ρεκόρ!

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός μπορεί να μην υπάρχει πιά, αφήνει όμως η δεκαεξάχρονη πορεία της, γεγονότα και εξελίξεις, που πρέπει να αναλυθούν, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, λαμβάνοντας αφορμή και απ’ την τελευταία συνεδρίαση του τελευταίου νομαρχιακού συμβουλίου, όπου μεταξύ των άλλων ειπώθηκαν και σοβαρά πράγματα. Αναδείχτηκε η νομαρχιακή σύμβουλος που έκανε το δικό της ρεκόρ. Υποψήφιοι και εκλεγμένοι νομάρχες, ήρθαν και παρήλθαν, αυτή παρέμεινε εκεί. Ο λόγος για την Βασιλική Βαγγέλη, η οποία επί δέκα έξι χρόνια που διήρκησε ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ήταν νομαρχιακή σύμβουλος και μάλιστα πάντα εκλεγμένη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης.

Και δεν βρέθηκε στα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για τον αριθμό, όπως πολλοί περίμεναν να συμβεί με τις γυναίκες που άρχισαν να μπαίνουν στο θεσμό αυτό. Μαχητική, με άποψη, αλλά και με πάθος για την ανάπτυξη του νομού μας, υπενθυμίζοντας σε κάθε συνεδρίαση του οργάνου, δράσεις που έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί και ξεχάστηκαν.

Πρώτη νομαρχιακή σύμβουλος με τον υποψήφιο νομάρχη Κώστα Καζναφέρη, υπηρέτησε τον θεσμό απ’ την μεριά της αντιπολίτευσης, έχοντας πολλά να καταγγείλει. Με ερωτήσεις και παρεμβάσεις για όλα τα προβλήματα του νομού μας. Πρώτη νομαρχιακή σύμβουλος με το νομάρχη Λάμπρο Ρίζο, κατέλαβε και το αξίωμα του αντινομάρχη, μέσα απ’ το οποίο πάλεψε, για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα. Διετέλεσε επίσης και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Χωρίς αυτό να την καταστήσει λιγότερο μαχητική. Έχοντας και το αξίωμα είχε το θάρρος να καταθέσει την άποψή της για τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου. Πρώτη νομαρχιακή σύμβουλος και με τον απερχόμενο Γιώργο Παπαβασιλείου. Είπε χωρίς περιστροφές την άποψή της. Ήρθε σε κόντρα μαζί του, όχι για κάτι προσωπικό, αλλά γιατί πολύ έγκαιρα είχε διαπιστώσει την αλαζονεία του ανδρός, που την οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι όχι μόνο δεν θα παραχθεί έργο, αλλά όσες κινήσεις γίνονται, θα γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Απόδειξη ότι δεν τον ακολούθησε στις δημοτικές εκλογές, προτιμώντας να αποσυρθεί απ’ την αυτοδιοίκηση, για κάποιο χρονικό διάστημα. Κι ένα ακόμη ρεκόρ. Τον θεσμό του νομαρχιακού συμβουλίου, δεν τον είδε για να περνάει το χρόνο της και να βρίσκεται εκεί, όποτε δεν έχει τι άλλο να κάνει. Ελάχιστες απουσίες στα δέκα έξι χρόνια, κι αυτές επιβεβλημένες, όπως στον καθένα μπορεί να συμβεί. Συμπέρασμα. Τίμησε τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν, κατά τον καλύτερο τρόπο. Τους εκπροσώπησε απ’ την πρώτη τετραετία με πάθος και συνείδηση αυτού που κάνει και η εκτίμηση στο πρόσωπό της χρόνο με τον χρόνο ανέβαινε.

Και το μήνυμα: Η αυτοδιοίκηση θέλει συνέχεια και συνέπεια. Πάθος γι’ αυτό που κάνεις και μπορεί να σε οδηγήσει και σε ρεκόρ, όπως αυτό της Βασιλικής Βαγγέλη.

 

Ο απολογισμός της


Ξεχωρίζουμε την παρέμβαση που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με την οποία αποτέλεσε παρελθόν ο θεσμός του ΝΑ και για το νομό μας, η νομαρχιακή σύμβουλος Βασιλική Βαγγέλη, η οποία κατέχει και το ρεκόρ της διαρκούς παρουσίας και στις τέσσερις συνθέσεις τους οργάνου, απ’ την καθιέρωση του θεσμού.

Μίλησε με εμφανή την αγωνία της για το μέλλον του τόπου μας, αναγνωρίζοντας σε όλους τα θετικά, αλλά έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτά που δεν έγιναν και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είχε χρέος να κάνει.

Ένας απολογισμός, που ίσως φανεί χρήσιμος και στους νέους αιρετούς που στη  πορεία τους, θα πρέπει να δουν τις όποιες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, ως συνέχεια αυτών που προϋπήρξαν να αναλύσουν συμπεριφορές, που ενώ μπορούσαν να δρομολογήσουν σημαντικά έργα.

Η Βασιλική Βαγέλη στην παρέμβαση που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Απόψε είναι το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αποχαιρετιστήριο του θεσμού της Ν.Α ενός θεσμού που διήρκησε 16 χρόνια. Προσωπικά συμμετείχα από την αρχή μέχρι την λήξη ως εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος. Όλοι οι Νομάρχες και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που υπηρέτησαν το θεσμό όλα αυτά τα χρόνια έκαναν προσπάθειες για αρκετά έργα στο Νομό.

Στόχος όλων μας που ασχοληθήκαμε ήταν να γίνουν περισσότερα, όμως οι χρηματοδοτήσεις ήταν λιγοστές και αυτές κατακερματίζονταν για να ικανοποιηθούν χρόνια προβλήματα που υπήρχαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν έργα ολοκληρωμένα ώστε να βγει ο Νόμος μας αυτό την απομόνωση και να έχει αναπτυξιακή πορεία. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Νομός μας έχει αναπτυξιακή προοπτική σε πολλούς τομείς αρκεί να δοθεί η βαρύτητα που απαιτείται από όλους  τους παράγοντες  του Νομού μας θεσμικούς – Κοινοβουλευτικούς κλπ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρότασή της για το τι πρέπει να γίνει άμεσα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησα αγωνιστικά και πολλές φορές συγκρούστηκα για έργα που στερείται ο Νόμος μας ήτοι:

Κεντρικές αρτηρίες (δρόμοι) προς ορεινές περιοχές τέτοιες που να βοηθούν στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Εγγειοβελτιωτικά Πεδιάδας Άρτας. Βιομηχανικό Πάρκο

Κτίριο του ΙΚΑ και πολλά αλλά ίσως με τον νέο θεσμό του Καλλικράτη να μπορέσουν και γίνουν πράξη όλα τα ανωτέρω αφού και προεργασία υπάρχει.

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Αρτινό Λαό από άκρη σε άκρη του Νομού μας τους Ετεροδημότες μας που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια εκλέγοντας με στις πρώτες θέσεις δεν θα τους ξεχάσω  και θα θυμάμαι πάντα την αγάπη και εμπιστοσύνη που μου έδειχναν και αυτό με έκανε να προσπαθώ περισσότερο και να είμαι αρωγός στα αιτήματά τους».
Κατέληξε με ευχαριστίες σημειώνοντας: «Να ευχαριστήσω τους Νομάρχες Γ. Παπαβασιλείου –Λάμπρο Ρίζο και Χρ. Παπαγεωργίου και όλους τους συναδέλφους που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Τα μέσα ενημέρωσης που πραγματικά με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και ήταν δίπλα μου σε κάθε προσπάθεια δίπλα μου σε κάθε προσπάθεια. Να ευχηθώ στον Αντιπεριφερειάρχη τον Κώστα Παππά καθώς και στους Περιφερειακούς Συμβούλους καλή και πετυχημένη θητεία για την προοπτική Ανάπτυξης του Νομού μας».

 

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ