Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, έμειναν οι καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας, απ’ τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και τους αντιδημάρχους, όπου συζήτησαν το θέμα της πλατείας και της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παράλληλα και με την χρήση δημοτικών χώρων. Να θυμίσουμε αυτό που αγανακτεί τους πάντες. Ότι οι ιδιοκτήτες των καφενείων της πλατείας, χρησιμοποιούν το χώρο που ανήκει στους πολίτες για να θησαυρίζουν.
Από το δεδομένο αυτό αρχίζει ο προβληματισμός:
-Πως είναι δυνατόν, αυτοί που έχουν ως σκοπό και στόχο να διευρύνουν τα κέρδη τους, απ’ την χρήση της πλατείας, απ’ την εκμετάλλευση του χώρου που ανήκει σε όλους και πρωτίστως στα παιδιά της πόλης, να μένουν ικανοποιημένοι απ’ την πρώτη συνάντηση που είχαν με το νέο δήμαρχο Αρταίων;
Κάτι δεν πάει καλά, θα είναι το πρώτο σχόλιο του καθενός, που θέλει να αναλύει τα πράγματα επί της ουσίας. Κι αυτό γιατί είναι πιθανό να δόθηκαν υποσχέσεις, για την «προστασία» των κεκτημένων τους. Για το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Άλλωστε στην συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ερωτηθείς για το θέμα της πλατείας είπε: «Δώστε μας λίγη προθεσμία γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να βγάλουμε άλλες αποφάσεις να λειτουργήσει ο Δήμος. Όμως άμεσα, πολύ σύντομα το θέμα αυτό το θέμα το οποίο ταλανίζει την κοινωνία της Άρτας θα μπει στο τραπέζι της διαβούλευσης έτσι ώστε να γίνει αυτό που θέλει η αρτινή κοινωνία κι η αρτινή γνώμη κι ο κοινός νόμος κι ο κοινός νους. Εμείς όμως να ξέρετε ένα πράγμα δεν ήρθαμε εδώ ούτε να κλείσουμε τα μαγαζιά, ήρθαμε να βάλουμε μια τάξη για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η πόλη για το καλό όλων μας».
Η λίγη προθεσμία και η διαβούλευση, κατά την δική μας άποψη, αλλού παραπέμπουν. Σα να λέει δηλαδή ο δήμαρχος, «αφήστε να κουβεντιάσουμε με τους ενδιαφερόμενους» και σα να αφήνει να διαφανεί και κάποιος περίεργος προβληματισμός:
-Μήπως είχε δίκαιο ο Πάνος, που άφησε την πλατεία, ως «ξέφραγο αμπέλι» για να κονομάνε συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες καφενείων και όλη η υπόλοιπη  πόλη να ακολουθεί την κατηφόρα της κρίσης.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι το θέμα το οποίο έκανε «σημαία» στην προεκλογική περίοδο ο νέος δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, θέλει ώρα να το θέσει σε «διαβούλευση» για να κερδίζουν  χρόνο οι ιδιοκτήτες καφενείων.
Γιατί η εικόνα της πλατείας, απ’ την ώρα που θα άλλαζε θα έφτιαχνε και την εικόνα του νέου δημάρχου και των συνεργατών του.
Εδώ είμαστε, θα παρακολουθήσουμε την «διαβούλευση» του νέου δημάρχου, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχάσει τους όρους του συρμού και θα καταθέσουμε την άποψή μας.

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ