Δεν είναι να αγανακτείς;

Δεν είναι να αγανακτείς πληροφορούμενος την κατάντια στην οποία άφησαν την καθαριότητα της πόλης και την ίδια την πόλη, οι άνθρωποι της απελθούσης δημοτικής αρχής;
Βεβαίως και είναι κι ας προσπαθούν, οι παράγοντες της νέας δημοτικής αρχής, να παρουσιάσουν με πιο ήπιο τρόπο, το χάλι που βρήκαν και τους δένει τα χέρια, για να κάνουν άμεσες παρεμβάσεις και επί πλέον, να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον πολίτη.
Μια υπηρεσία καθαριότητας διαλυμένη και η πόλη σ’ όλα της τα σημεία, ακόμα και στα πιο κεντρικά, να βρωμάει. Στην ίδια υπηρεσία τα απορριμματοφόρα με προβλήματα, να μην μπορούν να κινηθούν. Κι αν κάποια μπορούσαν να κινηθούν μηχανικά, δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, γιατί κανένας προμηθευτής δεν ήθελε την όποια συναλλαγή με το Δήμο Αρταίων.
Άντε μ’ αυτό το χάλι να διορθώσεις πράγματα, άντε να κάνεις αυτά που έχεις υποσχεθεί στον πολίτη και που φυσικά (ο πολίτης με την σειρά του) τα απαιτεί. Ένα  χάος κυριολεκτικά κι ας μην τον παρουσιάζουν, όπως θα έπρεπε οι άνθρωποι της νέας δημοτικής αρχής.
Σ’ όλο αυτό το «μπάχαλο» έρχεται ο απερχόμενος δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης να κάνει και φιέστες. Συνέντευξη σ’ όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για να πει πως «φεύγει με το κεφάλι ψηλά» και επί πλέον πως αφήνει παρακαταθήκη το έργο του.
-Ποιο έργο να ρωτήσει ο πολίτης. Όταν τα ανταποδοτικά τέλη, για την καθαριότητα ας πούμε, που πλήρωνε ο κοσμάκης, δεν έπιαναν τόπο και αυτός που πλήρωνε για να ζει σε μια καθαρή πόλη, να είναι αναγκασμένος να κινείται ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών,  σε οδηγεί στο δικαίωμα να κάνεις λόγο για το «κεφάλι ψηλά» με το οποίο φεύγεις.
Χάθηκε το μέτρο. Όπως σημείωνε στο προηγούμενο φύλο της «Γ» ο γιατρός Στάθης Μπαρτζώκας, για κάποιους η λέξη αυτοκριτική είναι άγνωστη.
Αλλά αν γι’ αυτούς είναι άγνωστη η λέξη αυτοκριτική, δεν πρέπει να είναι και για τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει τώρα να γνωρίζουν και επίσημα το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και γιατί η πόλη έφτασε εκεί που έφτασε.
Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, έχει ένα χρέος. Να δώσει τα στοιχεία που έχει και να δείξει το πόσο δύσκολο είναι ο ίδιος να προχωρήσει σε άμεσες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.
Να μην κρύψει στοιχεία, να μην κάνει συμψηφισμούς, γιατί τότε την δική του θέση, θα κάνει πιο δύσκολη, αφού ο πολίτης δεν θα έχει γνώση του τι συμβαίνει, άρα το κόστος θα το εισπράττει ο νέος δήμαρχος.
Ας αποφασίσει λοιπόν.

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ