Μπορείτε και να χτίσετε…

Περίπου αυτό ήταν το μήνυμα της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Γ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ με τους ιδιοκτήτες των καφενείων της πλατείας


Αν και είχε ζητήσει προθεσμία, για να λάβει τις αποφάσεις του, για την ευταξία στην πόλη και ειδικότερα στην κεντρική πλατεία της Άρτας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωση την περασμένη Δευτέρα, μία μέρα μετά συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες καφενείων της πλατείας και τους ανακοίνωσε τις προθέσεις του.
Ούτε κουβέντα, για περιορισμό των χώρων, όπου οι εν λόγω επιχειρηματίες αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, δημιουργώντας την απαράδεκτή εικόνα για την οποία τόσα και τόσα ρεπορτάζ έχουν γίνει. Αντίθετα τους διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή, θα τους βοηθήσει περαιτέρω να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Έκανε δεκτό το αίτημά τους να κλείνει η μουσική στις 3 τα ξημερώματα, απορρίπτοντας στην ουσία το αίτημα των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης, που είχαν ζητήσει την εφαρμογή των σχετικών νόμων, για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, όπως και η «Γ» έχει επισημάνει σε πρόσφατα ρεπορτάζ της.
Σ’ ότι αφορά τους χώρους που καλύπτουν στην πλατεία, τα καφενεία της κεντρικής πλατείας η διαβεβαίωση ήταν σαφέστατη. Όχι μόνο δεν θα επιβάλει το σχετικό νόμο για την κάλυψη χώρου ανάλογο με τον ωφέλιμο χώρο που έχει το κάθε κατάστημα, αλλά θα επιτρέψει στους καταστηματάρχες να κάνουν κατασκευές, τις οποίες άλλωστε είχε επιτρέψει αρχικά, η προηγούμενη δημοτική αρχή. Να σημειωθεί ότι νομικός εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, που παραβρέθηκε στην συνάντηση είναι ο πρώην αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων Γιώργος Αθανασούλας.
Βεβαίως αν κάποιος ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και δέσμευση του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, είναι ακριβώς αντίθετη με όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί, δεν θα πει κάτι νέο, αλλά μάλλον ούτε και τον ίδιο τον δήμαρχο, τον ενδιαφέρει αυτό.