Άναψε το δέντρο με τα 12,000 λαμπιόνια

Παρά το τσουχτερό κρύο, δεκάδες γονείς και παιδιά παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που οργάνωσε ο Δήμος Αρταίων την Τρίτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία, χαρίζοντας όμορφες στιγμές και προπαντός χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Το σύνθημα για ν’ ανάψουν τα 12.000 λαμπιόνια του δέντρου, έδωσε ο Δήμαρχος Άρτας Πάνος Οικονομίδης μαζί με τις ευχές του για Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά. Παράλληλα ευχαρίστησε τους συλλόγους που πλαισίωναν την εκδήλωση και ήταν η Φιλαρμονική του «Σκουφά», ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ωδείου» Άρτας και η παιδική χορωδία του «Μακρυγιάννη» που ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.

Το άναμμα του δέντρου συνοδεύτηκε με τη ρίψη βεγγαλικών, που ήταν προσφορά καταστημάτων της πόλης, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα. Η εκδήλωση αποτέλεσε μια ζεστή γιορτινή νότα μέσα στην κρύα χειμωνιάτικη βραδιά αλλά και στην κακή ψυχολογία που δημιουργεί η περίοδος έντονης οικονομικής κρίσης, βάζοντάς μας και επίσημα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.