Να αποσυρθούν άμεσα οι προθέσεις για τη Δωδώνη

Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος και γενικότερα η κοινή γνώμη της περιοχής μας παρακολουθούν, ολόκληρο τον τελευταίο καιρό, να προετοιμάζονται παρασκηνιακά, δυσμενείς εξελίξεις στον ιδιοκτησιακό χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», ως κρατικοσυνεταιριστικής μονάδας της Ηπείρου.

Αυτού του είδους οι διεργασίες ,που συνοδεύει μια ακραία και αντιφατική φημολογία για την τύχη της , όσο το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση υπεύθυνα, με διαφάνεια και συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων , φορέων και παραγωγών, εγκυμονούν τον κίνδυνο , στις σημερινές περιστάσεις της σφοδρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα , να οδηγήσουν, από μόνες τους, σε πορεία απαξίωσης την μεγάλη αυτή επιχείρηση του τόπου.

Οι κυβερνητικές ευθύνες επί του προκειμένου είναι προφανείς και μεγάλες.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από το καλοκαίρι ακόμη , με επερώτηση στη βουλή του προέδρου της Φ. Κουβέλη έθεσε ευθέως το θέμα ,ενόψει ανάμειξης σε αυτό (και σε σχέση με την απεμπλοκή της ΑΤΕ από τις θυγατρικές της) του Δ.Ν.Τ., και επισήμανε αυτές τις ευθύνες ,ζητώντας απάντηση «..για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να μη ιδιωτικοποιηθεί η «ΔΩΔΩΝΗ» και εάν έχει εκπονηθεί σχετικό σχέδιο διάσωσή της.»

Σήμερα πια, δε δικαιολογούνται άλλες υπεκφυγές, παλινωδίες και πολύ περισσότερο , παρασκηνιακές κινήσεις σε βάρος της βιωσιμότητας και της προοπτικής της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Γι ‘αυτό απαιτείται:

Να αποσαφηνιστούν και δημοσιοποιηθούν άμεσα οι προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη της επιχείρησης.

Να μη ληφθούν σχετικές αποφάσεις ερήμην του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής, των συνεταιριστικών φορέων και των φορέων δημόσιας και κοινωνικής ευθύνης της περιοχής.

Οποιαδήποτε εξέλιξη στον τραπεζικό τομέα (ΑΤΕ κλπ) δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε απώλεια του συνεταιριστικού, κοινωνικού και ηπειρωτικού χαρακτήρα της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και φορείς της περιοχής ,πέρα από διαφορές και επί μέρους απόψεις, και σε αυτήν θα δώσει την συμβολή της και η Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς καμιά κομματική ιδιοτέλεια.

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ