Πανικός χωρίς λόγο

      Άδικο χαρακτήρισε τον πανικό που έχει προκληθεί από τις καταγγελίες του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού για προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στάθης Γιαννούλης.

     Ο Σύλλογος ισχυρίστηκε ότι έχουν τρυπήσει οι μεμβράνες του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα το στραγγίδι να ρυπαίνει την λίμνη και τον Αμβρακικό..Την καταγγελία αυτή διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την λειτουργία του έργου. Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι στην διάθεση όλων.

    «Όποιος θέλει είτε ομάδα είναι είτε Σύλλογος είναι, ακόμη και τα ΜΜΕ, να έρθει κάποια μέρα να δείξω πώς λειτουργεί ο ΧΥΤΑ, πως ο Βιολογικός του καθαρισμός, όλα. Διότι τελικά νομίζω ότι γράφονται πράγματα χωρίς να ξέρει κανείς τίποτε για την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Και πανικοβάλλεται ο κόσμος. Δέχθηκα τηλεφωνήματα από πολίτες, από Συλλόγους, από ντόπιους μέχρι και από πολίτες που ζουν κοντά στον Αμβρακικό.

    Και τέλος αν τεθεί κάποιο ζήτημα με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ή δείξουν τα στοιχεία –γίνονται εντατικοί έλεγχοι- ότι κάτι συμβαίνει, ο πρώτος που θα βγει και θα το πει θα είμαι εγώ. Άλλωστε δεν έχω ως πρόεδρος κανένα όφελος για να το κρύψω. Ούτε καμία ευθύνη έχω σε περίπτωση που προκύψει τεχνικό κατασκευαστικό λάθος. Οπότε ο πρώτος που θα το πει θα είμαι εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.